Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

2023. gada sākumā jaunatnes jomas pārstāvjiem pieejamas daudzveidīgas mācību un pasākumu iespējas

Foto: “Pexels”.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 2023. gada pirmajā ceturksnī – janvārī, februārī un martā – jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem piedāvā daudzveidīgas izaugsmes iespējas: mācības, pasākumus, vebinārus un projektu darbnīcas. Tāpat šajā laikā būs iespēja iesniegt projektu pieteikumus ES programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atklāšanas pasākumi: organizāciju un jauniešu iespējas 2023. gadā

JSPA 2023. gada sākumā organizēs vairākus informatīvos tiešsaistes seminārus, lai informētu par jaunākajām ES programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” izmaiņām, prioritātēm un projektu veidiem, kā arī 2023. gada plānotiem projektu konkursiem:

Reģistrēties tiešsaistes pasākumiem iespējams, aizpildot pieteikuma anketu. Semināru tiešraidi būs iespējams vērot arī JSPA Facebook kontā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mācības un projektu darbnīcas

Lai sniegtu padziļinātu informāciju par “Eiropas Solidaritātes korpuss” kvalitātes zīmi, kā arī palīdzētu veiksmīgi izstrādāt pieteikumus “Erasmus+” jauniešu apmaiņas un “DiscoverEU iekļaušanas” projektiem, JSPA organizēs mācības un projektu darbnīcas:

  • 18. līdz 20. janvārim notiks “Erasmus+” “DiscoverEU iekļaušanas” projektu darbnīca;
  • 27. līdz 29. janvārim norisināsies “Erasmus+” Jauniešu apmaiņas projektu darbnīca;
  • 28. februāra līdz 2. martam notiks mācības organizācijām, kas nesen saņēmušas kvalitātes zīmi;

Tāpat no 28. februāra līdz 2. martam jaunatnes darbiniekiem un skolotājiem būs iespēja piedalīties mācībās par cilvēktiesību jomu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plašāka informācija, kā arī dalības reģistrācijas saites tiks publicētas janvāra sākumā www.jaunatne.gov.lv.

Vebināru cikls “Darbs ar jaunatni šodien un rīt

Janvāra beigās atsāksies JSPA vebināru cikls “Darbs ar jaunatni šodien un rīt”. Līdz marta beigām aicinām ieplānot piecus datumus: 25. janvāris; 8. februāris; 22. februāris; 8. marts; 22. marts, kad norisināsies vebināri, taču informējam, ka tie norisināsies arī aprīlī un maijā. Plašāka informācija par visu vebināru ciklu un tajā apskatītajiem tematiem tiks publicēta janvāra sākumā jaunatne.gov.lv tīmekļa vietnē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Skolu mācības “Kontakts”

2023. gadā turpināsies arī skolu pašpārvalžu mācības Jaunatnes politikas valsts programmas projektu konkursā “Kontakts”, kuras norisināsies vairākos līmeņos visos Latvijas reģionos – Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē, Latgalē, kā arī Rīgā. Interesentus aicinām ieplānot sava reģiona datumus, kuros plānots mācības organizēt:

  • Vidzemes reģions: 21.-23. februāris; 28. februāris-2. marts; 10.-12. marts; 21.-23. marts; 28.‑30. marts;
  • Zemgales reģions: 21.-23. februāris; 3.-5. marts; 7.-9. marts; 28.-30. marts;
  • Kurzemes reģions: 21.-23. februāris; 28. februāris-2. marts; 24.-26. marts;
  • Latgales reģions: 28. februāris-2. marts; 7.-9. marts; 21.-23. marts; 31. marts-2. aprīlis;
  • Rīgas reģions: 24.-26. februāris; 7.-9. marts; 21.-23. marts; 28.-30. marts.

Detalizēta informācija par projektu konkursu un mācībām tiks publicēta janvāra vidū jaunatne.gov.lv tīmekļa vietnē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursi

Tāpat informējam, ka šajā laikā organizācijām, pašvaldībām un to iestādēm, kā arī citiem interesentiem iespējams iesniegt projektu pieteikumus ES programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” 2023. gada projektu konkursos.

Līdz 23. februāra plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika) var iesniegt “Erasmus+” jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jaunatnes līdzdalības, “DiscoverEU iekļaušanas” projektu pieteikumus, kā arī “Erasmus+” akreditācijas ikgadējās dotācijas pieteikumus. Savukārt līdz 22. marta plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika) – “Erasmus+” sadarbības partnerību un maza mēroga partnerību, kā arī “Eiropas Solidaritātes korpuss” solidaritātes un brīvprātīgā darba projektu pieteikumus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plašāka informācija par projektu iesniegšanu un pieejamo finansējumu skatāma JSPA tīmekļa vietnē.

Starptautiskas iespējas

Līdz 11. janvārim jauniešiem, jaunatnes darbiniekiem un jaunatnes projektu vadītājiem, kuri īsteno vai ir īstenojuši solidaritātes projektu, iespējams pieteikties starptautiskam solidaritātes projektu semināram. Tas norisināsies no 2. līdz 5. martam Viļņā, Lietuvā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt līdz 13. janvārim jaunatnes darbinieki var pieteikties mācībām “Eye Opener for NEET organisations”, kas norisināsies no 21. līdz 26. februārim Briselē, Beļģijā.

Plašākai informācijai par visām plānotajām aktivitātēm un pieteikšanās kārtību aicinām sekot JSPA tīmekļa vietnē jaunatne.gov.lv, kā arī citos komunikācijas kanālos. 2023. gada janvāra, februāra un marta mēnešu mācību un citu izaugsmes iespēju kalendārs pieejams jaunatne.gov.lv.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.