Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biešu salāti ar sieru un ķiplokiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 liela vārīta biete,
● 1 kārbiņa konservētu zaļo zirnīšu,
● 100 – 150 gramu siera,
● 2 ķiploka daiviņas,
● majonēze.

Ja vēlamies ātri pagatavot kādus salātus vai nu ikdienas maltītei, vai svētku galdam, arī šī ideja var noderēt. Pie tam, bietes varam iegādāties jau izvārītas un tādēļ pie gatavā ēdiena tikt ātrāk, netērējot laiku un enerģiju to vārīšanai.

Bietes nomizoju un sarīvēju. Konservētajiem zirnīšiem nolēju šķidrumu. Ķiplokus notīrīju un sasmalcināju spiedē. Sieru sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Visas sagatavotās sastāvdaļas bļodā sajaucu, pievienoju majonēzi un atkal visu samaisīju. Pirms baudīšanas salātus vēl ievietoju ledusskapī.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.