Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļa filejas gabaliņi medus un sinepju glazūrā

● 400 gramu cāļa krūtiņas fileju,
● pipari,
● sāls,
● 1 ola,
● 1 – 2 ēdamkarotes miltu,
● eļļa cepšanai.
Mērcei:
● 2 ēdamkarotes medus,
● 2 ēdamkarotes sojas mērces,
● 2 ēdamkarotes sinepju,
● 4 ēdamkarotes olīveļļas.

Ātri varam pagatavot cāļa krūtiņas filejas ar saldeni sāļām “notīm” pēc šīs receptes un baudīt kopā ar rīsu un, piemēram, zaļo pākšu pupiņu piedevu.
Bļodiņā liku sinepes, šķidru medu, pielēju sojas mērci un olīveļļu un sajaucu visu viendabīgā medum līdzīgā masā.
Cāļa krūtiņas mazās filejas sagriezu nelielos gabaliņos, pārkaisīju ar sāli un pipariem, pēc tam apviļāju miltos, tad – sakultā olā un cepu sakarsētā pannā ar augu eļļu līdz gatavībai.
Pēc tam mērcīti pārlēju pāri cāļa gaļai pannā un kārtīgi samaisīju, lai katrs gabaliņš būtu apņemts. Dažas minūtes visu vēl pakarsēju. Piedevas – pēc izvēles.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.