Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Jaunie kāposti un burkāni ar griķiem

Foto: Brigita Skaistkalne.

500 gramu vārītu griķu, ½ nelielas jaunā kāposta galviņas, 1 liels burkāns, 200 gramu sautētas gaļas konservu, 1 ēdamkarote tomātu pastas, 3 ēdamkarotes augu eļļas, šķipsniņa cukura, sāls, pipari, paprika.

Lai gan receptē, pēc kuras vadījos, tas nebija minēts, šķita, ka sīpols šim ēdienam nekaitētu, tādēļ vispirms nomizoju un sagriezu krietnu sīpolu un dziļajā pannā ar augu eļļu to apcepu līdz zeltainumam. Tad turpat pievienoju sasmalcinātus kāpostus un notīrītu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu. Piekaisīju sāli, piparus, paprikas pulveri, visu sajaucu un vairākas minūtes pacepu. Pēc tam pieliku tomātu pastu un cukuru un cepu dārzeņus līdz gatavībai. Nu varēju pievienot konservētu sautēto gaļu un visbeidzot – arī iepriekš izvārītos griķus. Visu kopā labi samaisīju un vēl dažas minūtes pakarsēju, pēc tam noņēmu no uguns un ļāvu pannā zem vāka vēl pastāvēt 10 – 15 minūtes.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.