Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Jaunie kartupeļi ar dārzeņiem un fetas mērci

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 8 nelieli jaunie kartupeļi,
• 4 redīsi,
• 2 gurķi,
• lapu salāti,
• 1 tējkarote citronu sulas,
• 1 ēdamkarote eļļas,
• 20 gramu sviesta,
• sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mērcei:
• 100 gramu fetas siera,
• 150 gramu bezpiedevu jogurta,
• 1 ēdamkarote citronu sulas,
• dilles, sīpolu lociņi,
• 1 ķiploka daiviņa,
• sāls,
• malti pipari.

Labi nomazgātus jaunos kartupeļus ar mizu izvārīju, pēc tam gan tos nolupināju (ja kartupelīši mazi, miziņu varam atstāt) un sagriezu ripiņās. Pannā uzkarsēju eļļu, izkausēju tajā sviestu un cepu tur kartupeļus no abām pusēm, līdz tie zeltaini. Tad izliku uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekās taukvielas. Gurķus un redīsus sagriezu pusripiņās, saplucināju vairāku veidu salātu lapas, liku tos bļodā, apslacīju ar citronu sulu un samaisīju. Fetas sieru ar dakšiņu sadrupināju, pievienoju sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, garšvielas, citrona sulu un jogurtu. Visu labi samaisīju, savienoju ar dārzeņiem un apjaucu. Liku salātus šķīvī, tur izkārtojot arī kartupeļus. Te gan vēl klāt “piedomāju” arī ceptu cāļa krūtiņas fileju…

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.