Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Mazsālīti “iekaustītie” gurķīši pikantā mērcē

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 4 svaigi gurķi,
• 4 ķiploka daiviņas,
• ½ asā pipariņa,
• 2 tējkarotes sezama sēklu,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
• diļļu un koriandra zaļumi.
Pārlējumam:
• 2 tējkarotes saldā kečupa,
• ½ citrona,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• 2 ēdamkarotes franču sinepju,
• sāls, pipari.

Gardi gurķīši tūlītējai baudīšanai izdevās pēc šiem ieteikumiem. Gurķus labi nomazgāju un apsusināju, pārgriezu gareniski uz pusēm, bet pusītes – vēl vairākās daļās. Sagatavotās daiviņas ievietoju dubultā polietilēna maisiņā un, lai gan esmu pret jebkuru vardarbību, viegli ar koka mīklas rulli padauzīju – tas vajadzīgs, lai gurķi labāk uzsūktu visas marinādes garšas un aromātus.
Ķiplokus, aso pipariņu un pieejamos zaļumus – diļļu un pētersīļu – notīrīju un sasmalcināju. Kopā ar sojas mērci un ābolu etiķi pievienoju “iekaustītajiem” gurķiem maisiņā, sakratīju un uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Citronu labi nomazgāju, noņēmu miziņu un izspiedu daļu sulas, ko samaisīju ar kečupu, sinepēm, eļļu un sojas mērci, piekaisīju piparus un arī mazliet sāls. Gurķus ar marinādi no iepakojuma pārliku bļodiņā, pievienoju pagatavoto pārlējumu, sezama sēkliņas un samaisīju.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.