Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Siera kūka jeb sacepums ar vīnogām

● vīnogas bez kauliņiem – 250 g,
● biezpiens – 200 g,
● krēmsiers – 200 g,
● 2 olas,
● kefīrs – 60 ml,
● pūdercukurs – 140 g,
● manna – 55 g,
● milti – 35 g,
● vaniļas cukurs garšai,
● sviests – 20 g,
● pūdercukurs pārkaisīšanai.

Lielā diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un vēl ietaukoju ar sviestu. Bļodā samaisīju biezpienu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai piesitu olas, katru rūpīgi iejaucot. Pēc tam piekaisīju mannu, izsijātus miltus un pielēju kefīru. Tad mīklā iemaisīju arī nomazgātas un apsusinātas gaišās vīnogas bez kauliņiem. Šim sacepumam lieliski varam izmantot arī lielogu mellenes vai pat rozīnes. Mīklu izlīdzināju sagatavotajā veidnē. Ja mājās ir mandeļu skaidiņas, ar tām vēl varam pārkaisīt kūku – būs tikai gardāk.

Veidni liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 50 minūtes. Gardo sacepumu atdzesēju veidnē, pēc tam pārkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.