Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Tomātu un brinzas salāti ar sīpoliem un baziliku

Teksts un foto: Brigita skaistkalne

• 2 – 3 tomāti,
• 100 gramu brinzas,
• sarkanais sīpols,
• baziliks,
• malti melnie pipari,
• sāls,
• augu eļļa.

Vasarā uzkodām vai vieglām vakariņām lieliski noder šādi salāti – ātri pagatavojami un gardi. Par to nesen pārliecinājos un atzinu – tos gatavošu vēl arī citreiz. Tomātus nomazgāju, sagriezu kubiņos un liku bļodiņā. Arī brinzu – sālījumā nogatavinātu mīksto sieru – sagriezu kubiņos, to pagaršojot, un pievienoju tomātiem. Ja siers šķiet sāļš, ēdienam sāli vairāk pievienot nevajadzēs. Nomizoju un sagriezu arī pusi sarkanā sīpola. Tā kā svaiga bazilika lapiņu nebija, izmantoju kaltēto un kopā ar pipariem piekaisīju ēdienam. Visbeidzot pielēju olīveļļu un visu uzmanīgi apmaisīju.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.