Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Auzu miltu pankūkas ar banāniem

● 2 banāni, ● auzu pārslas vai auzu milti – 100 g, ● 2 olas, ● cepamais pulveris – ½ tējk.,
● kanēlis – ½ tējk., ● šķipsniņa sāls, ● mazliet piena vai ūdens, ● augu eļļa cepšanai.

Banānus parasti ēdu, lai remdētu apetīti. Taču, kad jau ir baudīta sātīga maltīte, tos vairs negribas, un tā tie savā nodabā nogatavojas arvien vairāk. Tad nu jāsteidz tiem dot iespēju pārvērsties gardā našķī. Visvienkāršāk ir izcept pankūkas, šoreiz – no auzu miltiem.

Gatavus banānus nomazgāju, apsusināju, nomizoju un ar kartupeļu stampiņu saspaidīju biezenī. To varam paveikt arī ar dakšiņu. Pievienoju olas, sāli, kanēli un, pakāpeniski iejaucot, arī pilngraudu auzu miltus kopā ar cepamo pulveri, lai veidojas viendabīga masa. Visbeidzot pielēju un iemaisīju mazliet piena, raugoties, lai mīkla būtu skābā krējuma konsistencē, jo tā daudzums var būt atkarīgs gan no banānu, gan olu lieluma. Ar karoti liku masu vidēji karstā ar augu eļļu ietaukotā pannā un cepu pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļuva brūnas. Gatavas tās varam pārkaisīt ar pūdercukuru. Labi garšoja kopā ar kādu karotīti šķidra medus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.