Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gardais svētku kēkss ar āboliem

● 3 olas,
● cukurs – 150 g,
● vaniļas cukurs – 1 tējk.,
● augu eļļa – 70 ml,
● bezpiedevu jogurts vai skābais krējums – 125 g,
● milti – 230 g,
● cepamais pulveris – 10 g,
● šķipsniņa sāls,
● sviests – 50 g,
● 2 – 3 sarkani āboli,
● pūdercukurs – 2 ēd.k.,
● maltais kanēlis – 1 tējk.

Olas saputoju ar parasto un vaniļas cukuru baltā gaisīgā masā. Ar lāpstiņu iekūlu tajā augu eļļu un bezpiedevu jogurtu. Piesijāju ar cepamo pulveri un sāli sajauktus miltus. Samaisīju viendabīgu pabiezu mīklu. To izlīdzināju ar sviestu ietaukotā garenajā veidnē.

Sarkanus ābolus nomazgāju, apsusināju, nemizotiem izgriezu serdes, bet mīkstumu sagriezu plānās pusdaiviņās. Tās iebakstīju mīklā pamīšus divās rindās, līdz noklāju visu virspusi. Pārsijāju ēdamkaroti pūdercukura un kanēļa maisījuma. Virsū vēl izkārtoju mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, kas palika pāri pēc veidnes ieziešanas. Liku veidni līdz 170–180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz uz 45 minūtēm. Gatavību pārbaudīju ar koka iesmiņu: ja tas nav aplipis ar mīklu, kēkss ir gatavs. Atdzisušu gardumu izņēmu no veidnes, pārkaisīju ar atlikušo pūdercukuru un griezu šķēlēs.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.